Älä ota lainaa matkustamista varten

Halvalla matkustaminen – miten säästät ulkomaanmatkoilla

Suomen leveysasteilla iskee välillä kaipuu ulkomaille. Kaukomaat, USA, Eurooppa tai vaan naapurin Baltia. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä siihen miten voit säästää matkakassaasi niin että yhden matkan hinnalla saatatkin saada kaksi.

Matkakassan kerääminen

  • Hyviä konsteja kerätä matkakassaa ulkomaanmatkoja varten on käyttää käteistä ja tiputtaa kolikot iltaisin kolikkopurkkiin. Näin onnistut huomaamattasi säästämään satasia.
  • Kerää etukäteen rahat matkaan, ettet joudu ottamaan kallista kulutusluottoa tai muuta lainaa matkustamista varten.
  • Jos sinulla on esimerkiksi kesämökki, kakkoskoti tai partnerin asunto jossa voit asua lyhyitä tai pidempiä aikoja, voit tienata asunnollasi matkakassan hyvin nopeasti AirBnB:n kautta.
  • Kerää lennoista pisteitä käyttämällä luottokorttia matkan varaamiseen. Jotkin luottokortit, kuten Norwegianin kortti, tarjoavat ilmaisen matkavakuutuksen. Pakettimatkojen varaaminen on turvallisinta tehdä luottokortilla matkanjärjestäjän konkurssin tai muun ikävän yllätyksen varalta.

Matkan varaaminen

  • Varauksen teon ajankohdalla on väliä. Lentoyhtiöt tietävät hyvin milloin matkoja varataan eniten. Tästä syystä ei ole sattumaa että palkkapäivän yhteydessä saman lennon hinta nousee. Tämä saattaa joko johtua yhtiön tahallisesta hinnoittelumallista tai siitä että yleisenä palkkapäivänä kuun vaihteessa palkan tultua tehdään eniten varauksia jolloin ruuhkautunut järjestelmä nostaa hintaa. Jos pystyt maksamaan matkan ennen seuraavaa yleistä palkkapäivää ja siirtämään palkan tultua summan takaisin säästötilille olet todennäköisesti tehnyt ensimmäisen matkaasi liittyvän säästön.
  • Käytä lentoja vertaillessasi vertailusivustoja käyttämällä selaimesi salaista eli incognito –ikkunaa. Salaisesti selatessasi lentoyhtiö ei saa vihiä siitä että käyt heidän sivullaan jatkuvasti, jolloin sivusto nostaa hinnoitteluaan automaattisesti. Huomioi että kaikki lentoyhtiöt eivät ole vertailusivustoilla.
  • Vertaa hintoja myös pilkkoen matka osiin. Esimerkiksi Helsinki – Lontoo –lennon sijaan etsi Helsinki – Riika – Lontoo –yhteyksiä. Näissä kannattaa hyödyntää halpalentoyhtiöiden reittejä. Miltei joka kerta on vähintäänkin saman hintaista nauttia välipysäkistä jossain Euroopan kauniista kaupungeista ja jopa yöpyä hotellissa jatkaen seuraavana päivänä matkaa kuin lentää suoraan.
  • Pyydä lentoyhtiön lahjakortti syntymäpäivä- tai joululahjaksi