Lainan kilpailutus

Säästä kilpailuttamalla kulutusluotto – ja paljon muutakin

Lainan ottajia on kahdenlaisia. Monet meistä kuuluvat joukkoon jotka tunnistavat tutun lainan tarjoajan nimen ja ovat uskollisia samalle brändille jo ennen kuin ovat tutustuneet palvelun ehtoihin. Tämä tarkoittaa että yrityksen markkinointi on mennyt perille ja brändi on asiakkaan mielestä uskottava. Toiset kuluttajat taas haluavat parhaan markkinoilla olevan tarjouksen kaikkein joustavimmilla ehdoilla. Huolimatta siitä kumpaan joukkoon asiakas kuuluu, hän todennäköisesti saa haluavansa lopputuloksen eli lainan. Jos kuitenkin kuulut siihen joukkoon joka haluaa tarkistaa saavansa parhaan hinnan ennen lainan ottamista, kannattaa jatkaa lukemista.

Mitä voit kilpailuttaa

Lainoja on moneen tarkoitukseen joten niistä suurin osa on mahdollista myös kilpailuttaa. Monelle meistä asuntolaina on suurin laina jonka elämänsä aikana tulee käyttämään. Koska asuntolainalla on suuri merkitys henkilökohtaisessa taloudessa, lainaa ei kannata unohtaa juoksemaan taustalle muuttumattomana pysyväksi taustakuluksi. On erittäin suositeltavaa että ainakin perehtyy asuntolainan kilpailutukseen ja tarkistaa voisiko käteen jäädä vähän enemmän joka kuukausi.

Vakuutuksia on tänä päivänä maan ja taivaan väliltä. Yleisimpänä esimerkkinä mainittakoon kotivakuutus jonka hinta kannattaa verrata muihin markkinoilla oleviin tarjouksiin yhtä usein kuin vakuutuksen voi uusia. Uudet rekisteröityneet asiakkaat saavat usein ne halvimmat hinnat tutustumistarjousten yhteydessä joten tiedä mitä itse maksat vakuutuksistasi ja pidä silmät auki.

Kulutusluotto on helppo kilpailutettava ennen sen nostamista. Ilman vakuuksiakin pystyy saamaan lainaa jopa 50 000 euroon saakka. Muutamaan henkilökohtaiseen talouden pitoon ja työllisyystilanteeseen kysymykseen vastaamalla saa useita kilpailevia vaihtoehtoja joista pääsee valitsemaan sen edullisimman.

Yritysluotto on olemassa niin pieniä kuin suurempiakin yrityksiä varten. Etenkin yrityksen ensimmäisten vuosten aikana ei ole tavatonta että käteiskassa ei pysy samassa rytmissä kuin milloin asiakkaat maksavat laskujaan.