Näin saat rahaa lainaksi edullisesti

Näin säästät rahaa pikavipin ottamisessa

Kaikkein paras neuvo tietysti rahan säästämisessä on se, että jättää pikavipit ottamatta kokonaan. Ne ovat erittäin kalliita tapoja saada lainaa. Paitsi jos tarttu tarjoukseen, jossa lainan saa nostokuluitta. Eli ns. ilmainen ensilaina.

Millainen laina pikavippi on?

Pikavippinä tunnetulla lainalla on monta nimeä. Lainamarkkinoilla se tunnetaan myös nimillä pienlaina, pikalaina sekä pikaluotto. Pikavipille ominaista on että se on kulutusluotto. Tämä tarkoittaa lainan ottamista tyypillisiin ja yllättäviin kuluihin kuten isomman hankinnan ostoon, tilapäiseen rahan tarpeeseen yllättävien kulujen ilmaannuttua tai auttavaa kättä palkkapäivää ennen. Ulkomailla pikavippi tunnetaankin payday loan –nimellä eli palkkapäivälainana. Pikavipeillä harvinaisia muttei kuitenkaan poissuljettuja käyttötapoja on käyttää lainaa maksaakseen esimerkiksi lemmikkinsä vakuutus vuodeksi. Osa lainan hakijoista mainitsee lainan syyksi halun säilyttää luottotiedot. Pienlaina auttaa etenkin osa-aikatöissä käyviä sekä opiskelijoita joiden tulot eivät ole säännölliset tai ennakoitavissa.

Pikavipeille tyypillinen summa liikkuu 50 euron ja tuhannen euron välillä. Laina on sitä edullisempi sen ottajalle mitä aiemmin sen maksaa takaisin. Monesti lainan ottajat maksavat sen takaisin ennakkoon jolloin lainan ottamisesta ei välttämättä kerry lainkaan kuluja, etenkin jos kyseessä on ensimmäinen pikavippi kyseisen lainan tarjoajan kautta. Tyypillisin pikavipin takaisinmaksuaika Suomessa on noin kolme kuukautta. Nykyään alle 2 000 euron pienlainoilla on korkokatto ja pienlainan ottaminen on turvallista.

Miten pikavippiä haetaan

Useimmat lainanhakuprosessit on tehty kuluttajalle mahdollisimman helpoksi joten ellet ole ennen hakenut pikavippiä, ei sen pitäisi olla ongelma kokemattomallekaan asiakkaalle. Pienlainaa voi hakea useimmiten joko tekstiviestillä tai lainan tarjoajan verkkosivujen kautta. Yleensä palvelu vaatii sisään kirjautumisen verkkopankkitunnuksilla.

Asiakkaan täytettyä lainahakemus päätöksen saaminen on yleensä nopea prosessi. Tiedon lainan saannista saa yleensä jo minuuteissa. Samoin rahat siirtyvät tilille erittäin nopeasti, tämä on tärkeä osa lainan hakijoiden saamaa palvelua. Mikäli hakemus tehdään klo 23 jälkeen, siirtyvät rahat tilille seuraavana aamuna noin klo 7 aikoihin.